Chat with us, powered by LiveChat

Welkom in de craft wereld!

Alles draait om personalisatie

…want personalisatie is hot!

Het maakt daarbij niet uit of je het hobbymatig of (semi-) professioneel doet,

we zoeken altijd naar die persoonlijke touch in creaties.

Teksten en figuren kan je verkrijgen door ze uit te snijden met een plotter.

Een plotter is vergelijkbaar met een printer, de inkt is echter vangen door een snijmes.

 

De bekendste fabrikanten van plotters zijn Silhouette, Cricut en Brother

Silhouette

De Cameo, de bekendste

Plotters zijn er in verschillende merken en die merken hebben meerdere types op de markt.. De ene is zeker niet beter of slechter als de ander. De Silhouette Cameo is de bekendste maar de concurrenten zitten niet stil. Je voorkeur zal grotendeels afhangen van de vraag “Hoe wil ik dat mijn eindresultaat gaat worden?” 

Vraag jezelf af of je veel grote projekten wil gaan aanpakken, kaarten wil gaan maken, embossen, textiel wil gaan snijden of alleen af en toe een kleine sticker wil snijden.

Cricut

De Maker, de krachtpatser

De Cricut Maker was lang de Mercedes onder de plotters. Hij was snel, krachtig, stevig en sneed materialen waar de rest dat niet kon. Toen de concurrenten de achtervolging hadden ingezet kwam Cricut uit het niks met de Cricut Joy op de markt. De Joy is de allerkleinste plotter speciaal gericht puur op hobbyisten. Hiervoor leveren zij een groot assortiment aan craft gerelateerde produkten.

Kortom, Cricut blijft ons verbazen en heeft bewezen met de groten mee te kunnen.

Brother

De Cameo, de bekendste

Brother zal bij iedereen bekend in de oren klinken maar behalve printers voor thuis en zakelijk gebruik is Brother ook een speler in de wereld van naaimachines en tegenwoordig ook de plotter wereld. Brother is zodoende ook zeer gebruiksvriendelijk voor mensen die veel werken met stoffen.

Wat Brother snijplotters duidelijk onderscheid is het touchpanel op de plotter waardoor hij ook te gebruiken zonder direkte toegang tot een computer wat hem erg portable maakt.

Resultaat

Wat wil je maken?

Je kan jezelf direkt richten op het eindresultaat: Hoe moet het gepersonaliseerde eindresultaat er uit komen te zien en waar moet het op komen? Voor gladde oppervlaktes gebruik je veelal vinyl (klevende folie), voor bedrukkingen op textiel flex (folie wat werkt bij verhitting) of voor permanente bedrukkingen sublimatie.

De Materialen

De verschillen uitgelegd

Vinyl

Zelfklevende folie (Engels: Self-adhesive vinyl) wordt in de wandelgangen ‘VINYL’ genoemd. Het kenmerkt zich door de plakkende achterkant waardoor het makkelijk te herkennen is. Na het uitsnijden in de gewenste vorm kan je het rechtstreeks aanbrengen op een (glad) oppervlakte. Vinyl is verkrijgbaar in vele soorten 

Zie meer hier

Flex

Flex (Engels: Heat transfer vinyl) wordt gebruikt voor het personaliseren van textiel. Na het uitsnijden in de gewenste vorm breng je folie over op het textiel door hitte-overdracht. Dit kan met een kledingpers maar zelfs al met een strijkbout. Het resultaat is definitief en verschillende soorten flex geven verschillende eindresultaten.

Zie hier meer

Sublimatie

Voor Sublimatie heb je een sublimatieprinter nodig. Het voordeel van sublimatie is dat je resultaten kan bewerkstelligen met een definitieve effect zonder dat je gebonden zit aan kleuren. Je kan letterlijk een permanent foto-resultaat behalen waarbij kras- en vaatwasbestendige mokken een goed en bekend voorbeeld zijn.

Zie hier meer

“Er komt in het begin veel informatie op je af maar bedenk de volgende stappen voor je een projekt begint: TEN EERSTE wat wil je personaliseren, TEN TWEEDE welk materiaal is daar het beste voor en TEN DERDE met welke machine krijg ik dat voor elkaar?”

Meer vragen?

Decorabel Facebook!

Duizenden mensen hebben ook hun eerste stappen in de wereld van personalisatie gezet. Velen daarvan zitten op onze Facebook groep en zijn heel behulpzaam om je te helpen met de eerste stappen in de crafting wereld!