Chat with us, powered by LiveChat

Wie zijn wij

Wie zijn wij?

Home-Deco by Debbie & Decorabel

Volgens de laatste berekeningen van het Centraal Bureau van de Statistiek is het aantal mensen in Nederland dat aan vrijwilligerswerk doet tussen de 41% en 49%. Het aantal uren dat hij of zij dit actief doet is tussen de 18 en 21 uur per maand.

Misschien een vreemde openingszin om uit te leggen wie wij zijn, maar de kans is groot dat U net als ons creatief ingesteld bent of een zekere mate van interesse in vrijwilligerswerk heeft. Of een beetje van beide misschien wel…?

De liefde voor dieren

Mijn liefde voor dieren is groot. Heel groot. Die liefde is er altijd geweest. En altijd bekruipt je het gevoel dat je iets moet doen. Zwerfkatten, mishandelde honden, bij elke foto op facebook, bij elk bericht in de krant draaide mijn maag acht keer in het rond. Ik wou wat doen. Maar wat? En hoe?

Eerlijk is eerlijk, ik heb twee linker handen. Mijn wederhelft boort thuis de gaten in de muur, bij een rammelend geluid in de auto staat de ANWB onder knop 2 op speed-dial in de mobiele telefoon en bij de aanschaf van een nieuwe computer kijk ik welke de mooiste kleurtjes heeft. Misschien een beetje raar uitgangspunt om een home-deco bedrijf te runnen maar ik zal U uitleggen hoe dat gekomen is..

Er was een moment dat ik dacht… als ik drie jaar lang een euro in de collectebus doe doneer ik drie euro. Maar als ik nou probeer het eerste jaar van die ene euro er drie te maken en het tweede jaar vijf… Het ondernemersvlammetje in me was aangewakkerd, zodoende begon home-deco by Debbie. Dingetjes bij elkaar knutselen en voor duppies verkopen via facebook of de lokale kerstmarkt. Ik leerde mensen kennen, bij de Dierenambulance en Stichting Kittenopvang Achterhoek en ik had voor het eerst het gevoel, al was het maar heel klein, dat ik een verschil kon maken.

Van Home deco naar Decorabel

Na twee jaar kwam dan ook eindelijk die laatste stap, de reis naar de Kamer van Koophandel. Waar Home deco by Debbie nog stond voor het eindproduct was Decorabel er vanaf nu voor de verkoop van plotter materialen. En tijdens die reis komen we verschillende mensen en goede doelen tegen. En ongeacht of je ons gevonden hebt voor vinyl, flex of een misschien de eerste stappen gaat zetten in de plotter wereld, met je aankoop heb je een steentje bijgedragen aan een goed doel.

 

Debbie Jansen,

Namens het hele Team Decorabel.

Kittenopvang Achterhoek

18.0.2017

Een van de organisaties die wij een bijzonder warm hart toedragen is de Kittenopvang Achterhoek, onderdeel van de Dierenbescherming OverGelder. Het hele jaar rond zetten zij zich in om honderden zwerfkatjes van de straat te halen en een tweede kans te geven.

Wij hebben aan Lisette van Dijck, coördinator van de Kittenopvang, gevraagd waar wij we haar konden helpen. Na enig aandringen, want mensen met een groot hart geven makkelijker dan dat ze krijgen, kwam een onverwachts verzoek…
Lisette heeft naast haar werk als coördinator ook ‘gewoon’ een baan als dierenartsassistente. Als een organisatie als de Dierenambulance een zwerfkatje heeft gevonden moet het zo spoedig mogelijk geplaatst worden. Om dit proces makkelijker en sneller te laten verlopen zocht ze een kooi waarin de kittens geplaatst konden worden. Met elke grote en kleine aankoop bij Decorabel hebben jullie bijgedragen om dit doel te verwezenlijken.

U vraagt, wij regelen!

Een kooi is praktisch, maar in Nederland is het vaak koud. En zwerfkittens zijn vaak heel jong of zelfs onderkoeld als ze gevonden worden. Zelfs een koude tijdelijke oplossing is voor ons dan geen oplossing, dat kan beter! Een bedrijf, gespecialiseerd in het ontwerpen van kooien voor onder andere dierenartspraktijken, heeft een tweedelige kooi gemaakt. Een onderste deel voor de iets minder vrolijke katjes en een bovenste deel met een aparte warmtelamp voor de kleintjes onder ons.

 

 

De helden van de hamer

10.02.2017

Ze zijn inmiddels toch aardig op weg de heldenstatus te bereiken, de medewerkers van Koopjeshal de Prijshamer in Winterswijk (https://www.deprijshamer.nl). Vandaag konden we voor de tweede keer in korte tijd een belletje ontvangen met de mededeling dat ze door verandering in het diervoeder assortiment een kleine pallet hadden staan met overbodige voeding. We mochten er mee doen wat we wilden en dat is aan ons wel besteed! Een telefoontje naar Dierenasiel Brammelo in Haaksbergen (http://brammelo.nl/) was ditmaal genoeg want ze waren zeker geïnteresseerd in deze donatie. Het lijkt allemaal zo klein, maar vergis U niet in het impact wat dit heeft voor organisaties als asielen.

De Prijshamer donatie

04.02.2017

“WOW!”

zo simpel was het gevoel te omschrijven toen we met eigen ogen zagen wat ze bij de Prijshamer in Winterswijk bedoelen met ‘een beetje diervoeder’ wat we konden ophalen. Zoveel hadden we totaal niet verwacht! Twee dikke duimen omhoog voor hun grote hart en een mooi statement tegen verspilling!