Chat with us, powered by LiveChat

Decal Laserprinter per A4

1,75

Op voorraad

Categorie: Tags: , ,

Beschrijving

Decal Laserprinter per A4

Decal Laserprinter per A4 vel voor het creëren van de meest prachtige creaties!

Uitleg met een inktjetprinter:

Instructies Decal Inktjetprinter per A4

Benodigdheden:

  • Decal inktjet printer per A4 (transparante inktjet printer versie bij dit voorbeeld)
  • Laser kleurenprinter
  • Spuitbus blanke lak
  • Theedoek om te voorkomen dat de kaars gaat rollen tijdens het aanbrengen
  • Kaars of een ander artikel om te decoreren.
  • Keukenrol
  • Schaar
  • Ondiep bord met water
kelly1
Print de gekozen foto of plaatje uit op 1 A4 vel Decal. De glimmende kant is de printzijde en de papieren kant is de drager en dus de achterzijde.
Bij de inktjet printers moet je de Decal nog voor behandelen met blanke lak om het uitlopen van de inkt te voorkomen. Je spuit 4 keer een goede laag met blanke lak over de waterslide decal heen en laat dit dan even goed drogen tot het niet meer plakt.
kelly2 kelly3
Wanneer de Waterslite decal inktjet paper met blanke lak laag droog is kan het verwerkt worden.
Met een schaar knip je wat ruim om het patroon heen. Bij dit voorbeeld is het transparante decal dus die rand ga je bijna niet tot niet meer zien na montage en uitharding.
kelly5 kelly6
Je legt de decal in het water en zorgt ervoor dat de randen niet teveel omkrullen.
Na ongeveer 30 tot 60 seconden komt de decal los van de papieren drager. Je voelt dit goed door even met de vingertop over een hoekje te wrijven. Zie foto hieronder
kelly7 kelly8
Wanneer de decal loskomt van de drager is het tijd om deze voorzichtig te gaan monteren op het artikel. Bij grotere teksten en plaatjes hou ik persoonlijk zelf als prettigste werkwijze de onderstaande handelingen aan.kelly9 kelly10

 Door het water blijft de decal recht en kan je deze netjes op het artikel leggen en volg je de decal en met een vloeiende beweging leg je het op zijn plek.

De decal print raak je dus NIET aan en je wacht een tijdje tot alle grote druppels weggehaald zijn met de keukenrol. Zorg voor een super droog stukje keukenrol. Als het keukenrolvelletje te vochtig is als je dept dan kan het patroon verschuiven of de inkt weg gaan. Met elke keer dat je dept haal je namelijk ook een stukje blanke lak spray weg dus wacht geduldig tot het zover is dat je kan gaan wrijven.
kelly11 kelly12 kelly14 kelly15

Na een paar minuten (wisselt per artikel een kopje is rond de 5 min en een kaars nog iets langer zelfs en bij hout is het water heel snel opgenomen) ga je het patroon bewerken. Rustig wrijf je van binnen naar de buitenkant toe en als je dit met beleid en goed doet zie je dat alle “rimpels”en oneffenheden in de decal weggewerkt worden en deze strak en glad tegen het artikel komt te liggen.

Wanneer alles naar tevredenheid zit (stop op tijd met wrijven anders gaat het fout) dan kan je het of afbakken zodat het sneller droog is, of je zet het weg en na een uurtje of 12 is het gereed voor gebruik en kan je het vasthouden.

LET OP: het is niet geschikt voor de vaatwasser. Ook in water weken komt de print bij los. Je moet het nog na behandelen mocht je dit vaatwasser geschikt willen krijgen.
Deze uitleg is mogelijk gemaakt door Kelly Jacobs. Bedankt Kelly

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Decal Laserprinter per A4” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *