Chat with us, powered by LiveChat

BloG

The story of us.

Dierenliefde vindt Decorabel – september 2019

#food4dogs

Het is fantastisch om zelf de mouwen op te stropen want een verbeterde wereld begint bij jezelf! Als er echter iemand al een goede dieren projekt begonnen is en alleen een kleine tijdelijke opslagplek nodig heeft kunnen wij altijd kijken wat we kunnen doen. Dat dit doel lichtelijk alle verwachtingen ging overstijgen konden wij ook niet vermoeden..

Brigitte Voci, de hoofdrolspeelster in dit verhaal, werd in Italië geconfronteerd met de ellende en geldproblemen waarmee buitenlandse asielen te kampen hebben. Terug in Nederland liet dit gevoel haar niet los en de wil om te helpen was daar. Elke eurocent, elk kilootje voer, elke hondenknuffel zou ze namelijk daar helpen. Als een kleine terriër zette zij haar tanden in het projekt en bedrijven en particulieren werden aangeschreven, gebeld of bereikt via social media.

Gelukkig kwam er response… en hoe! Niet alleen tv en radio in de vorm van RTV Slingeland en de Gelderlander pakten het verhaal op maar ook een transportbedrijf voor vervoer naar Italie. Hiermee was de basis gelegd, #food4dogs was geboren en een loods van Decorabel begon snel vol te lopen. Eén pallet werden er twee… en werden er negen! Dat samen met een mooi geldbedrag heeft zijn weg gevonden naar Italië. Brigitte heeft maar weer eens bewezen dat enthousiasme mensen kan inspireren en wij waren dat zeker met onze bescheiden bijdrage!

Decorabel helpt Stichting Wereld Asielen – 12-08-2018 

 

Bosbranden Griekenland 2018

Op social media kon je er niet om heen, in juli 2018 stond Griekenland in brand! Deze branden handen enorme gevolgen voor niet alleen mensen maar ook heel veel dieren.

Stichting wereldasielen zet zich sinds 2004 in voor Dieren over de hele wereld. Daar waar nood is probeert Stichting Wereldasielen locale bewoners ter plekke te helpen met hun hulp aan de dieren.  Deze helden, die een hart van goud hebben, kunnen niet altijd alle kosten op zich nemen om het leed te verzachten. Stichting Wereldasielen tracht ze te ondersteunen met voedsel, medicijnen en geld.

De bosbranden in Griekenland zijn inmiddels geblust maar de ravage is groot. Veel dieren zijn in shock, verward, gewond geraakt en vaak kwam de hulp zelfs te laat…

Aangezien Decorabel een groot hart heeft voor dieren hebben wij direct veilingen opgezet om zo veel mogelijk geld in te zamelen. Hiermee hebben wij meer dan 500 euro kunnen ophalen voor direkte hulp ter plaatse. Tevens hebben wij een zending klaar gemaakt naar een vrijwilliger van Stichting Wereldasielen. In deze doos zaten onder andere E.H.B.O tassen, onderzoekshandschoenen, verbandgazen, zalven en andere medicatie. Daarnaast heeft Dierenartsen praktijk Wenters uit Winterswijk heeft nog verschillende materialen gedoneerd.

De bosbranden waren een grote ramp maar Decorabel zal Stichting wereldasielen in de toekomst bij staan bij lopende projekten over de hele wereld.

Iedereen die geholpen heeft met het ophalen van dit mooie bedrag heel hartelijk bedankt!

Siser Reseller meeting 

Vicenza, Italië @ Siser hoofdkantoor – 17/02/2018

Een Siser craft market resellers meeting is het beste te omschrijven alsof je een super gezellig familie weekend hebt met een heel hoog gehalte computer nerd neefjes bij elkaar. Hoeveel moppen die gekke tante ook maakt, je weet hoe dan ook dat het binnen no-time steeds weer uitdraait op computers. In dit geval is het gespreksonderwerp echter heat transfer vinyl, oftewel flex.

En flex hebben ze veel van! Logisch ook want dichter bij de bron kan je niet komen dan in Vicenza, Italië, home of Siser. De naam Siser is overigens een samensmelting van de voornaam van de oprichter van Siser en zijn vrouw, te weten Silvana en Sergio (Si-Ser), waarbij hij als echte gentleman natuurlijk zijn vrouw als eerste vernoemde. Deze slimme man zag in de jaren 70 een gat in de markt door sportkleding te bedrukken.

Het ontvangst was dus enorm hartelijk en Ciro (CEO en eigenaar Siser) vond het zo leuk dat hij twee dagen lang zijn kostbare tijd aan de resellers besteed heeft. Er was ook een delegatie uit Noord Amerika aanwezig. Speciaal uit Amerika zijn Yoann (CEO Siser NA), Rudy (Marketing manager Midden- en Zuid Amerika) en Joe (Marketing en Sales manager Siser North Amerika) naar Italië gevlogen om kennis te maken met de Siser Resellers van Europa. Misschien zeggen deze namen jullie niks, maar Joe kennen jullie welllicht van de beroemde filmpjes? Of voor diegene die hem nog niet kennen , kijk eens op facebook onder: Siser North America HTV.

Joe maakt voor Siser North America vele filmpjes van de meest uiteenlopende items. Van het goed leggen van een shirt om te persen, tot het maken van zakdoekjes met hotstamp.
Uiteraard is er goed nieuws te vermelden, zo zijn de eerste stappen gezet met de andere Europese Siser craft market resellers naar een eigen PS Film kleurenlijn. Daarnaast wordt er achter de Italiaanse schermen hard gewerkt om de Siser kleuren uit Noord America in ons assortiment te gaan krijgen. Dit heeft logistiek natuurlijk een boel voeten in de aarde maar dat zou betekenen dat we ongeveer acht nieuwe basis kleuren en zes nieuwe Siser Moda Glitter 2 kunnen introduceren. Tevens zijn er nog meer leuke ideeën ontstaan waar we de komende maanden meer over kunnen gaan vertellen.

Siser heeft meerdere fabrieken en kantoor lokaties in Noord-Italie maar het hoofdkantoor staat in Vicenza. Het is het kloppende hart van het bedrijf. Er is een ruimte waar mensen werken aan het maken van samples voor klanten, waar folie keer op keer gesneden, gepeld en geperst worden voor kwaliteitscontroles en zelfs een wasserette om te testen.Daarnaast hebben ze hier een aparte ruimte waar de flex getest word op chemicaliën en deze moeten voldoen aan de gestelde keurmerken. Zoals eerder vermeld heeft Siser het zogenaamde klasse 1 (oko-tex)keurmerk waar ze zich streng aan houden.

En dan heb je natuurlijk de grote hallen vol met rollen Siser flex. Palletstellingen vol flex, in alle kleuren, glitter en naturel kleuren…. Ik weet zeker dat de hemel er zo uit ziet!

Siser heeft echter ook twee uur van Vicenza een fabriek waar folie word geproduceerd en hebben ze sinds een aantal jaren een fabriek in Noord Amerika waar ook productie plaats vind. Twee dagen is niet genoeg is om alles te weten te komen over Siser want er valt nog veel meer te zien en te ontdekken. Wij verlaten Italië met genoeg ideeën en inspiratie om jullie in 2018 te kunnen verrassen met genoeg nieuws op het gebied van flex.

 

Kittenopvang regio Oost-Gelre @ Winterswijk – 10/01/2017

Een van de organisaties die wij een bijzonder warm hart toedragen is de Kittenopvang Achterhoek, onderdeel van de Dierenbescherming OverGelder. Het hele jaar rond zetten zij zich in om honderden zwerfkatjes van de straat te halen en een tweede kans te geven.

Wij hebben aan Lisette van Dijck, coördinator van de Kittenopvang, gevraagd waar wij we haar konden helpen. Na enig aandringen, want mensen met een groot hart geven makkelijker dan dat ze krijgen, kwam een onverwachts verzoek…
Lisette heeft naast haar werk als coördinator ook ‘gewoon’ een baan als dierenartsassistente. Als een organisatie als de Dierenambulance een zwerfkatje heeft gevonden moet het zo spoedig mogelijk geplaatst worden. Om dit proces makkelijker en sneller te laten verlopen zocht ze een kooi waarin de kittens geplaatst konden worden. Met elke grote en kleine aankoop bij Decorabel hebben jullie bijgedragen om dit doel te verwezenlijken.

U vraagt, wij regelen!

Een kooi is praktisch, maar in Nederland is het vaak koud. En zwerfkittens zijn vaak heel jong of zelfs onderkoeld als ze gevonden worden. Zelfs een koude tijdelijke oplossing is voor ons dan geen oplossing, dat kan beter! Een bedrijf, gespecialiseerd in het ontwerpen van kooien voor onder andere dierenartspraktijken, heeft een tweedelige kooi gemaakt. Een onderste deel voor de iets minder vrolijke katjes en een bovenste deel met een aparte warmtelamp voor de kleintjes onder ons.

Helden van de Hamer @ Brammelo – 10/02/2017

Ze zijn inmiddels toch aardig op weg de heldenstatus te bereiken, de medewerkers van Koopjeshal de Prijshamer in Winterswijk (https://www.deprijshamer.nl). Vandaag konden we voor de tweede keer in korte tijd een belletje ontvangen met de mededeling dat ze door verandering in het diervoeder assortiment een kleine pallet hadden staan met overbodige voeding. We mochten er mee doen wat we wilden en dat is aan ons wel besteed! Een telefoontje naar Dierenasiel Brammelo in Haaksbergen (http://brammelo.nl/) was ditmaal genoeg want ze waren zeker geïnteresseerd in deze donatie. Het lijkt allemaal zo klein, maar vergis U niet in het impact wat dit heeft voor organisaties als asielen.

Prijshamer @ Winterswijk – 04/02/2017

“WOW!”

zo simpel was het gevoel te omschrijven toen we met eigen ogen zagen wat ze bij de Prijshamer in Winterswijk bedoelen met ‘een beetje diervoeder’ wat we konden ophalen. Zoveel hadden we totaal niet verwacht! Twee dikke duimen omhoog voor hun grote hart en een mooi statement tegen verspilling!